categories

Tuesday, January 11, 2011

gmail ozellikleri

gmail özellikleri 
Dünyanın en çok ziyaret edilen arama motoru Google, 1 Nisan 2004′te yeni hizmeti Gmail’i duyurduğunda internet kullanıcıları Hotmail ve Yahoo! Mail’in sınırlı mesaj kapasitesi sunan hizmetleri arasında bölünmüş durumdaydı. Birbirlerine çok benzeyen bu sistemler, gelen mesajları görüntülemekle yetiniyordu. Gmail ise yeni Web teknolojileri kullanarak e-posta kullanıcılarına pek çok yenilik sundu: 1 GB’lık kapasitesi sayesinde hiçbir mesajı silmeye gerek yoktu, sohbet teknolojisiyle diğer Gmail kullanıcılarıyla konuşmak mümkündü ve yeni teknolojinin esnekliği hemen hissediliyordu.
KAPASİTESİ
Gmail ilk çıktığında kapasitesinin 1 GB’lık büyüklüğüyle herkesi şaşırtmıştı. 1 Nisan 2005′te ise Google kapasiteyi daha da artıracağını açıkladı, artık posta kutusu günde yaklaşık 3 MB kadar büyüyecekti. Bugün Gmail yaklaşık 7 GB’lık bir kapasiteye sahip.
ARTILARI
Gmail kullanıcıları kendi aralarında dosya transferi ve sohbet yapmak için başka bir programa ihtiyaç duymuyor. Mesajlardaki Word dokümanı, PDF, MP3 gibi eklentileri, gerekli programlar olmadan da görüntüleyebiliyor. Bir mesaja iliştirilmiş bütün resimler tek bir dosyada toplanıp sıkıştırılabiliyor. Türkçe arabirimi de bulunan Gmail’in reklam mesajlarını filtreleyen spam teknolojisi de oldukça etkileyici.
EKSİKLERİ
Gmail’in arayüzünü Windows Live Mail’in yeni arayüzüne oranla daha ‘çirkin’ bulanlar var. Ama kabul etmek lazım ki Gmail, kusursuzluğa erişmiş, rakiplerinin özelliklerini kopya ettiği, işlevsel, basit ve öncü bir e-posta sistemi.

No comments:

Post a Comment